Vaak gehoord en voorbij zien komen op het internet, waar bijvoorbeeld de wereldberoemde Kim Kardashian een bloederige selfie postte als resultaat van een PRP-behandeling. Maar wat is een PRP-behandeling nu precies? Wat houdt het in, en is het een pijnlijk? Is een PRP-behandeling voor u mogelijk en geschikt? Op deze pagina geeft Derma Clear Clinic antwoord op al uw vragen over de bekende Vampire Facelift!

 

Platelet Rich Plasma (PRP), ook bekend als de Vampire Facelift, betekent lichaamseigen plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Het bloedplasma bevat groeifactoren die de aanmaak van bijvoorbeeld collageen en hyaluronzuur in de huid stimuleren. Hierdoor vindt een effectieve huidverbetering plaats.

Hoe werkt dit? 

Een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen en gecentrifugeerd. Tijdens dit proces worden de rode bloedcellen gescheiden van het plasma. Dit plasma bevat een zeer hoog hoeveelheid aan groeifactoren die een enorm genezend effect hebben. PRP-injecties hebben een verjongend, verstevigend en hydraterend effect, met als resultaat een stralende, strakkere huid.

Tandartsen en orthopedisch chirurgen gebruiken al jarenlang lichaamseigen bloedplasma en bloedplaatjes om de genezing te bevorderen. Deze geavanceerde techniek is nu ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen. Wat PRP zo uniek maakt, is dat we de vitaliteit van uw huid herstellen met de kracht van uw eigen bloed.

Het effect van PRP

De productie van collageen type 1 neemt af met de leeftijd, wat resulteert in fijne lijntjes en diepere rimpels. Dit verouderingsproces wordt vertraagd door de PRP-injectie.

Tijdens een PRP-behandeling worden geactiveerde bloedplaatjes in de huid geïnjecteerd. Dit stimuleert de aanmaak van elastine en collageen in de huid. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en de vitaliteit van de huid. Het resultaat is dat de huid er stralender uitziet.

Na één behandeling is de huidverbetering al merkbaar. Toch raden wij drie behandelingen aan. Het effect kan vervolgens worden behouden door eenmaal per jaar een behandeling uit te voeren.

Is PRP veilig?

Eén van de grote voordelen van PRP-behandeling is dat u wordt behandeld met uw eigen bloedplasma. Als gevolg daarvan is deze methode uiterst veilig en vrij van overdraagbare ziekten. Klanten waarderen ook het feit dat er geen chemicaliën of toxines, maar alleen hun eigen bloed in hun huid wordt geïnjecteerd.

Pijnlijk, griezelig, en onveilig? Dit zit vaak in de gedachten van de klant. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken! We kunnen ook gebruik maken van verdovende crème.

We nemen uw bloed af in de clinic en gebruiken een centrifuge om de bloedplaatjes van het bloed te scheiden. Dit duurt ongeveer 5 minuten, waarna we via vele kleine en fijne injecties de PRP in de huid brengen. We ronden af met microneedling.

Na een PRP-behandeling is de huid rood en bloederig. Het lijkt vrij heftig direct na de behandeling. De eerste dagen ziet de huid er nog wat rood uit en kunnen er ook kleine blauwe plekken zichtbaar zijn. Op termijn krijg je wel een stralende en strakkere huid!

Neveneffecten

De PRP-behandeling heeft een laag bijwerkingenrisico. Zwelling, roodheid en mogelijk blauwe plekken zijn allemaal mogelijke bijwerkingen van de meeste injecteerbare behandelingen, zoals fillerbehandelingen. Deze verdwijnen echter snel.

Behandeling voor:

 • Kraaienpootjes
 • Verkleinen van de poriën
 • Verbeteren van de elasticiteit van de huid
 • Rimpels op het voorhoofd en rond de mond
 • Donkere kringen
 • Brandwonden
 • Haarverlies
 • Preventief zeer doeltreffend
 • Vampire lift gelaat €395 (optie hals + €100 – optie décolleté + €150) – Haar €350

 

Ongeschikt voor:

 • Ziektes met een tekort of storing van bloedplaatjes
 • Zwangerschap
 • Inname van bloedverdunners
 • Langdurig gebruik van corticoiden
 • Recente ziekte of koorts
 • Kanker