Face- en neklift

De ideale facelift creëert de juiste balans tussen spanning op de huid en lifting van de weefsels. Overdreven spanning op de huid vervlakt immers de natuurlijke vorm van het aangezicht en creëert het “windtunnel” effect. Daarom wordt de lift niet op de huid aangebracht, maar wel op de diepere lagen in het aangezicht. Zo worden volumes gelift, eerder dan de huid strakgetrokken. Beperkte spanning op de huid betekent ook mooie littekenheling.

De ideale facelift herstelt de volumes in een aangezicht. Hangende halsplooien en wangen worden gelift. Ook op het niveau van het middengelaat of de jukbeenderen wordt het volume hersteld. Zo krijgt het gelaat opnieuw een jeugdige hartvorm. Dr. M. Van Genechten gebruikt een speciale techniek die ter hoogte van de kaaklijn en de kaakhoek extra definitie creëert. Een jonge gedefinieerde kaaklijn die overgaat in een slanke hals.

De ideale facelift behandelt het aangezicht in zijn totaliteit. Het verjongen van alleen het middengelaat of het onderste gelaat, kan zeer onnatuurlijke en “geopereerde” resultaten creëren. De ideale facelift operatie behandeld de hals, het onderste gelaat én het middengelaat om tot de meest natuurlijke resultaten te bekomen.

DOEL VAN EEN FACELIFT

Het doel van een facelift is de nadelige effecten van veroudering op het aangezicht te verminderen door de contouren van het gelaat te verbeteren. Een facelift procedure zet de klok evenwel niet stil. Het normale verouderingsproces gaat door na de facelift operatie.

Een facelift operatie wordt vaak gecombineerd met andere ingrepen. De effecten van veroudering zijn meestal zichtbaar in zowel het aangezicht als in de hals. Om tot een harmonisch resultaat te komen is de combinatie face- en halslift een vaak uitgevoerde operatie.

Ook andere ingrepen zijn vaak in combinatie aangewezen zoals een wenkbrauwlift, een ooglidcorrectie of een neuscorrectie om de juiste harmonie in het aangezicht te bekomen. Dit hangt af van de kenmerken van uw gelaat en van uw verwachtingen en wensen na de operatie.

De operatie houdt in dat overtollige huid wordt verwijderd en het volume in het aangezicht wordt hersteld in de esthetisch correcte zones. De insneden worden gemaakt in de haarlijnen, in het oor of op plaatsen waar de huid spontaan plooien vertoont. Vraag aan uw arts voorbeelden van uitgeheelde littekens.

“Een goede facelift lift 3 dimensionale volumes met een natuurlijk resultaat als gevolg. Om volumes te kunnen liften moeten ligamenten in het gelaat worden losgemaakt. Een facelift die dit niet doet trekt enkel de huid strakker en geeft lelijke littekens voor de oren. Daarbij ontneemt dit laatste soort facelift de 3 dimensionale vormen die het natuurlijke aspect van een gelaat garanderen.”

KANDIDAAT VOOR EEN FACELIFT

De ideale kandidaat voor een facelift is iemand die in goede fysieke en mentale gezondheid is. Rokers worden aangemoedigd ten laatste 4 weken voor de procedure te stoppen met roken. Het consumeren van alcohol voor of na de operatie is te vermijden. Dit ondersteunt de heling en helpt complicaties te vermijden.

Het merendeel van de mannen en vrouwen zijn goede kandidaten voor een facelift procedure. Een facelift kan worden uitgevoerd bij patiënten die een algemene verbetering van hun uiterlijk wensen. Het meerendeel van de patiënten zijn ouder dan 40 jaar, maar ook bij jongere kandidaten kan deze behandeling de gewenste resultaten creëren.

DUUR VAN EEN FACELIFT

De operatie duurt gewoonlijk 2 tot 4 uur en wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. De patiënt blijft 1 nacht in het ziekenhuis.

RISICO’S VAN EEN FACELIFT

De meeste patiënten ontwikkelen geen complicaties, maar elke chirurgische procedure heeft risico’s. Enerzijds is het ongewoon dat uw arts alle mogelijke, zeldzame complicaties met u overloopt. Anderzijds dient u over voldoende informatie te beschikken om alle risico’s, voordelen en beperkingen van de chirurgie tegen elkaar af te wegen. Als u zorgen of bedenkingen hebt over specifieke complicaties waar u van gehoord heeft, bespreek deze dan met uw arts.

In de literatuur frequent beschreven risico’s zijn oa:

– beschadiging van de aangezichtszenuw die de mimiek in het aangezicht verzorgt

– infectie en nabloeding

– suboptimale littekenheling

GEVOLGEN VAN EEN FACELIFT

In de eerste postoperatieve week zal de huid in het aangezicht wat gespannen aanvoelen en op bepaalde plaatsen (vlak voor de oren en de oren zelf) gevoelloos zijn. Tijdens deze week kan u een speciale koelingsmachine en een facelift masker ter beschikking worden gesteld om deze periode zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdens de eerste postoperatieve controle op 1 week zullen de meeste draadjes worden verwijderd. Het facelift masker dient de tweede postoperatieve week zoveel als praktisch haalbaar te worden gedragen.

Reken dus op 14 dagen herstelperiode gedurende dewelke zware inspanningen dienen te worden vermeden. Verder wordt het aangeraden blootstelling aan de zon te vermijden gedurende een aantal maanden.

KOSTPRIJS VAN EEN FACELIFT

De prijs van deze behandeling varieert afhankelijk van de operatietijd en de complexiteit van de procedure. De prijs zal u worden medegedeeld exclusief BTW. Deze behandeling wordt niet terugbetaald door het RIZIV.