I might not be perfect but my sun care is!

De zon is weer steeds vaker aan het schijnen! Veel mensen halen dan ook nu pas hun zonnebescherming weer tevoorschijn. Wist u dat zelfs als het vriest of bewolkt is, er altijd UV-stralen aanwezig zijn? We moeten onze huid dus het hele jaar door, dagelijks beschermen met een SPF van minstens 30.

Maar waarom is het essentieel om dit dagelijks aan te brengen? Derma Clear Clinic beantwoordt al uw vragen over SPF op deze pagina!

 

SPF: Wat is het?

Een SPF is ongelooflijk belangrijk! Maar wat is het precies? SPF staat voor Sun Protection Factor. Het beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

Deze stralen zijn de belangrijkste oorzaak van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes, bruine (pigment)vlekken en een doffe teint. Ze kunnen ook de oorzaak zijn van huidkanker. U houdt uw huid dus niet alleen mooi, maar ook gezond door u dagelijks te beschermen met een SPF.

UV is altijd aanwezig

UV-stralen van de zon zijn het hele jaar door aanwezig en kunnen ons zelfs door de wolken heen bereiken.

UVA en UVB zijn de twee soorten ultraviolet licht die ons bereiken. Heb je na een zonnige dag op het strand een verbrande huid? UVB, de stralen die uw huid (kunnen) verbranden, is hier de schuldige van. Door het jaar heen neemt hun sterkte af of toe. In de zomer is het sterk, maar in de winter is het zwak.

Heb je pigmentvlekken op je wangen? Die worden veroorzaakt door UVA-stralen, die dieper in de huid doordringen dan UVB, je huid sneller verouderen en het hele jaar door schade aanrichten. De sterkte van UVA is ook een factor.

Hoe gebruik ik zonnebescherming?

Breng uw SPF-crème ’s morgens als laatste stap van uw skincare routine royaal aan op uw gezicht (ook rond de ogen) en op andere huidgebieden die niet door kleding worden bedekt.

Brengt u foundation of poeder aan op uw gezicht? Laat dan eerst en vooral uw SPF goed intrekken. Combineer bovendien nooit een ander product met uw SPF, want dat vermindert de effectiviteit.

SPF moet over het algemeen elke twee uur opnieuw worden aangebracht, maar als u binnenshuis bent of niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld, moet uw SPF langer meegaan. Als u veel buiten bent, zwemt of zweet, moet u zich de hele dag door opnieuw insmeren.

Welke zonnebescherming moet ik kopen?

Wat is de beste zonnebescherming om te gebruiken? Derma Clear Clinic heeft een aantal SPF crèmes van Mesoestetic in de webshop verkrijgbaar. Alle producten hebben een SPF van 30 of hoger; hoe hoger de factor, hoe langer de crème je beschermt. 

Benieuwd welke crème met SPF het beste bij uw huidtype past? Op basis van een zeer deskundige huidanalyse brengen we uw huidtype in kaart zodat we u het meest efficiënte productadvies kunnen geven.

Neem gerust contact op met Derma Clear Clinic en wij helpen u met plezier verder!